Marraskuu 2012: Vahvaa kehitystä vaikeista ajoista huolimatta

Epävarmoista ajoista huolimatta osakkeiden kehitys erityisesti Helsingin pörssissä oli marraskuussa varsin positiivista. Taloustilanteeseen liittyy edelleen paljon epävarmuutta ja yt-uutiset ovat lähes päivittäisiä. Osakkeiden hinnoissa tämä on näkynyt jo pitkään ja marraskuun pienestä noususta huolimatta osakkeet ovat edelleen hyvin alhaisella tasolla.

Helsingin yleisindeksi nousi marraskuussa 3,1 prosenttia ja päätyi 5670 pisteeseen. Oma osakesalkkuni tuotti marraskuussa 4,6 prosenttia, eli kehitys oli huomattavasti yleisindeksiä parempaa. Tämä selittyy pitkälti Nokian vahvalla kehityksellä. Nokian uusien lupaavien avausten myötä osakekurssi nousi kuukaudessa noin 25 prosenttia. Varallisuuteni kokonaisarvo nousi marraskuussa noin 45 700 euroon, eli nousua oli kuukaudessa yli 2 000 euroa.

Marraskuussa salkussani tapahtui pieni muutos, joka oli lähinnä taktinen liike:

  • 23.11. myin Nokian osakkeita 2,52 euron kurssilla noin 1 100 euron erän
  • 23.11. ostin Nokian osakkeita 2,51 euron kurssilla noin 1 500 euron erän

Myin siis pienen erän Nokian osakkeita, mutta ostin vielä samana päivänä hieman suuremman erän takaisin lähes samalla osakekurssilla. Tämä liike oli puhdas taktinen liike, jolla vältän maksamasta veroja myyntivoitoista. Olin siis aiemmin tänä vuonna myynyt muita osakkeita, joista oli syntynyt myyntivoittoja. Marraskuussa myymistäni Nokian osakkeista syntyi vastaavan summan verran verotuksessa vähennettävää myyntitappioita,eli säästyn tämän liikkeen ansiosta maksamasta veroja.

Lähiaikoina yleinen epävarmuus todennäköisesti jatkuu ja osakekurssien yleistä suuntaa on lyhyellä aikavälillä vaikea ennakoida. Oma mielenkiintoni kohdistuu tällä hetkellä erityisesti Nokiaan, joka on salkkuni suurin sijoitus ja jonka osalta on nyt menossa mielenkiintoiset ajat. Nokiaa tulen käsittelemään blogissani myös joulukuussa.

Varallisuuteni jakauma 30.11.2012.
Varallisuuteni jakauma 30.11.2012.

Varallisuuteni historiallinen kehitys.
Varallisuuteni historiallinen kehitys.

Kommentit