Maaliskuu 2013: Jenkkiosakkeet pelastivat salkkuni toistamiseen

Maaliskuussa talousuutisia hallitsi Kyproksen kriisi, minkä seurauksena epävarmuus euron ympärillä on jälleen kasvussa. Ikävä sanoa näin, mutta tämä on ollut ainoastaan positiivinen uutinen itselleni, sillä se on osoittanut USA:n osakemarkkinoita painottavan strategiani oikeaksi valinnaksi tällä hetkellä. Jenkkiosakkeet pelastivat salkkuni jo toista kuukautta peräkkäin, sillä euro on menettänyt kahdessa kuukaudessa arvoaan yli 6 % USA:n dollaria vastaan.

Helsingin pörssin yleisindeksi laski maaliskuussa 1,3 prosenttia 6 138 pisteeseen. Oman salkkuni tuotto oli maaliskuussa tasan nollassa, eli positiivista on, että tappioilta vältyttiin. Ei siis voi sanoa, että minäkään suoraan hyötyisin eurokriisistä, koska se heijastuu koko maailmaan. Erityisesti jenkkiosakkeiden ansiosta olen kuitenkin voittanut tuotossa jo pitkään Euroopan osakemarkkinat.

Sijoitussalkkuni arvo nousi helmikuussa noin 1 600 euroa ja oli kuukauden lopussa 50 683 euroa. Maaliskuussa meni siis ensimmäistä kertaa rikki maaginen 50 000 euron raja. Miljoonan euron tavoitteesta on tosin koossa vasta 5 %.

Maaliskuussa salkussani tapahtui seuraavat muutokset:

  • 18.3. myin Fortumin osakkeita 15,10 euron kurssilla noin 6 000 euron erän
  • 18.3. ostin Cisco Systemsin osakkeita 21,67 dollarin kurssilla noin 7 000 dollarin erän

Vähensin Fortum-omistuksiani yksinkertaisesti sen vuoksi, että Fortumin osuus salkustani oli kasvanut todella suureksi, mikä lisäsi merkittävästi salkkuni yritysriskiä. Fortumin osuus salkkuni arvosta oli kauppahetkellä noin 30 % ja edelleenkin Fortum on yksi suurimmista sijoituksistani. Cisco Systems taas päätyi salkkuuni pitkän harkinnan jälkeen. Halusin jatkaa USA:n osakkeiden painon lisäystä salkussani ja Cisco Systems on ollut jo pitkään tutkassani. Tarkoitukseni on julkaista Ciscosta tarkempi analyysi lähiaikoina, missä avaan myös laajemmin odotuksiani Ciscoa kohtaan.

Huhtikuusta on tulossa jälleen mielenkiintoinen sijoituskuukausi. Ensinnäkin yhtiökokousrumba on huhtikuussa kuumimmillaan ja tavoitteenani on itsekin ehtiä muutamaan kokoukseen havainnoimaan yleistä tunnelmaa yrityksiin liittyen. Huhtikuussa on luvassa myös paljon osinkoja, minkä seurauksena syntyy jälleen kassaa tehdä uusia sijoituksia. Lisäksi huhtikuussa käynnistyy jälleen tulosjulkistuskausi, jota odotan mielenkiinnolla useammankin yrityksen osalta.

 Varallisuuteni jakauma 31.3.2013.
Varallisuuteni jakauma 31.3.2013.

Varallisuuteni historiallinen kehitys.
Varallisuuteni historiallinen kehitys.

Kommentit