Kesäkuu 2010: Maanis-depressiivisyys jatkuu

Kuukausi sitten kirjoitin, kuinka toukokuussa maanis-depressiivisyys palasi pitkästä aikaa markkinoille. Kesäkuun jälkeen voidaan todeta, että maanis-depressiivisyys tuli vierailemaan pidemmäksikin aikaa. Kesäkuu alkoi Helsingin pörssissä lupaavasti, mutta se päättyi lopulta Nokian vetämänä lähes vuoden pohjalukemiin.

Helsingin pörssin yleisindeksi laski lopulta kesäkuussa 3,5 % ja päätyi noin 6 300 pisteeseen. Laskukärjessä oli tietysti Nokia, joka varasti tulosvaroituksellaan kaikkien huomion. Nokian jo ennestään romahtanut kurssi romahti kesäkuussa lisää vielä lähes 20 %. Uskon itse, että markkinat ovat Nokian suhteen ylipessimistiset. Nokian lyhyen tähtäimen näkymät korkeamman hintaluokan älypuhelinmarkkinoilla ovat kieltämättä surkeat, mutta ei laiva sentään ole vielä uppoamassa. Tämän vuoksi lähdin itse ensimmäistä kertaa elämässäni mukaan Nokiaan. Harmi kyllä tein ensimmäisen oston hieman liian aikaisin, mutta onneksi suuria liikkeitä Nokian suhteen en vielä tehnyt.

Oman osakesalkkuni tuotto päätyi kesäkuussa 4,3 % pakkaselle, eli se hävisi hieman Helsingin yleisindeksille. Toukokuussa jenkkiosakkeet pelastivat salkkuni tuoton, mutta kesäkuussa dollariosakkeet vaikuttivat taas negatiivisesti, kun samaan aikaan jenkkimarkkinat laskivat ja euro vahvistui suhteessa dollariin. Tämän seurauksena dollariosakkeitteni euromääräinen arvo laski heinäkuussa noin 20 %. Varallisuuteni kokonaisarvo laski kesäkuussa kuitenkin vain 0,6 % päätyen noin 42 800 euroon. Muut tulot siis hieman tasoittivat sijoitusteni huonoa tuottoa.

Kesäkuussa salkussani tapahtui seuraavat muutokset:

  • 4.6.2010 ostin Nokian osakkeita 8,11 euron kurssilla noin 2 000 euron erän
  • 8.6.2010 lunastin eQ Rahamarkkina -rahastosta 2 500 euroa
  • 22.6.2010 sijoiti eQ Rahamarkkina -rahastoon 2 500 euroa

Vaikka suurin osa Suomesta on lomalla heinäkuun, niin markkinat eivät luonnollisestikaan ole lomalla silloinkaan. Heinäkuun loppupuoliskolla on lisäksi luvassa seuraavan tulosjulkistuskauden käynnistyminen, joten myös heinäkuussa markkinoilla riittää tapahtumia. Itse odotan jälleen mielenkiinnolla tuloksia, koska niistä lopulta selviää, miten taloudessa todellisuudessa menee. Tulosjulkistuskauteen lähden luottavaisin mielin vahvalla osakepainolla.

Aurinkoista ja tuottoisaa heinäkuuta kaikille!

Varallisuuteni jakauma 30.6.2010.
Varallisuuteni jakauma 30.6.2010.

Varallisuuteni historiallinen kehitys.
Varallisuuteni historiallinen kehitys.

Kommentit