Huhtikuu 2009: Synkkä talvi vihdoin takana

Huhtikuussa maaliskuun maanis-depressiivisyys muuttui täydeksi optimistisuudeksi. Näyttää, että markkinoilla tämän laman pohjat on nyt todella nähty, sillä huhtikuussa talouden toipumisesta alettiin nähdä vihdoin merkkejä etenkin Yhdysvalloissa, josta tämä kaikki alkoi. Positiivisena uutisena voidaan jopa pitää Chryslerin konkurssia. Se nimittäin tarkoittaa, että ongelmiin ollaan vihdoin rakentamassa todellisia kestäviä ratkaisuja.

Helsingin yleisindeksi nousi huhtikuussa huimat 21,9 % ja päätyi 5607 pisteeseen. Oma osakesalkkuni tuotti huhtikuussa osingot huomioiden 11,8 % (ilman osinkoja 6,6 %). Edellisen kerran salkkuni hävisi yleisindeksille viime elokuussa, joten nopeita johtopäätöksiä tästä ei kannata tehdä. Vielä huhtikuussa yleinen nousuvire ei tarttunut salkkuni suurimpiin sijoituksiin, eli Neste Oiliin, TeliaSoneraan ja Orioniin. Neste Oilin ja TeliaSoneran odotukset ovat kuitenkin korkealla ja Orionilta odotan tasaisen varmaa jatkoa.

Nettovarallisuuteni kasvoi huhtikuussa 3628,65 euroa ja oli kuun lopussa 27 266,23 euroa. Sen lisäksi, että osakesalkkuni tuotti hyvin, huhtikuulle osui tavallista enemmän maksuja myös useammasta muusta projektista. Lisäksi lähikuukaudet näyttävät hyviltä, joten tästä on hyvä jatkaa.

Huhtikuussa salkussani tapahtui seuraavat muutokset:

  • 14.4. ostin Neste Oilia 9,83 € kurssilla noin 600 € erän
  • 14.4. ostin TeliaSoneraa 3,44 € kurssilla noin 600 € erän
  • 17.4. ostin CapMania 0,82 € kurssilla noin 600 € erän
  • 17.4. ostin Neste Oilia 10,18 € kurssilla noin 600 € erän

Toukokuuta odotan mielenkiinnolla, sillä tulosjulkistuskausi jatkuu vielä muutaman viikon. Tähän mennessä todellisuus on ehkä ollut aavistuksen parempi kuin on alun perin pelätty. Taivaalle on tosin tullut viimeisen viikon aikana uusia tummia pilviä, jotka varmasti ovat kaikkien tiedossa. Jos sikainfluenssa kehittyisi maailmanlaajuiseksi pandemiaksi, voisivat sen seuraukset olla jopa pahemmat kuin finanssikriisin.

Varallisuuteni jakauma 30.4.2009.
Varallisuuteni jakauma 30.4.2009.

Varallisuuteni arvon historiallinen kehitys.
Varallisuuteni arvon historiallinen kehitys.

Kommentit