Helmikuu 2013: Dollarin vahvistuminen pelasti muuten vaisun kuukauden

Tulosjulkistuskausi on nyt lähes kaikkien yritysten osalta nyt päättynyt ja kokonaisuudessaan helmikuussa ei suuria yllätyksiä enää tapahtunut. Katseet ovatkin nyt jo vahvasti kuluvassa vuodessa ja positiivista on, että moni yritys odottaa liiketoiminnalle tasaista kasvua vuonna 2013.

Helsingin pörssissä tammikuun vahva nousujakso hidastui hieman helmikuussa, kun yleisindeksi nousi 2,5 prosenttia 6 221 pisteeseen. Kokonaisuudessaan kehitys oli kuitenkin tasaisen positiivista. Oman salkkuni kannalta erityisen positiivista oli Yhdysvaltain dollarin kehitys. Vaikka suuret osakeindeksit nousivat Yhdysvalloissakin helmikuussa vain 1-2 prosenttia, Yhdysvaltain dollari vahvistui euroa vastaan peräti 4,6 prosenttia. Tämän seurauksena omat jenkkiosakkeeni antoivat kautta linjan yli 5 prosentin arvonnousun kuukauden aikana. Sijoitussalkkuni arvo nousi helmikuussa noin 1 800 euroa ja oli kuukauden lopussa 49 094 euroa.

Helmikuussa salkussani tapahtui yksi muutos:

  • 5.2. ostin noin 3 100 euron erän Neste Oilin osakkeita 11,12 euron kurssilla

Lähitulevaisuuden kannalta tunnelmat ovat hieman ristiriitaiset. Suomessa osakekurssit ovat nyt olleet tasaisessa nousussa viime kesäkuusta lähtien ja Helsingin pörssin yleisindeksi on tällä hetkellä noin 30 prosenttia korkeammalla kuin yhdeksän kuukautta sitten. Toisaalta yritysten tuloskehitys on myös ollut vahvempaa kuin mitä viime kesänä odotettiin ja yritysten näkymät ovat tälle vuodelle vähintäänkin neutraalit. Nykyinen arvostustaso on tästä näkökulmasta varsin kestävä ja historiallisesti edelleen maltillisella tasolla, joten nousu voi hyvinkin vielä jatkua. Euroopassa taloustilanne on kuitenkin edelleen heikko, joten omissa sijoituksissanikin pyrin painottamaan yhtiöitä, joiden pääbisnes on euroalueen ulkopuolella. 

Varallisuuteni jakauma 28.2.2013.
Varallisuuteni jakauma 28.2.2013.

Varallisuuteni historiallinen kehitys.
Varallisuuteni historiallinen kehitys.

Kommentit