Heinäkuu 2009: Sumu hälvenee

Heinäkuussa alkanut tulosjulkistuskausi on vihdoin tuonut pöydälle faktoja yritysten taloudellisista tilanteista. Koko kevät ja alkukesä saatiinkin seilata uskon ja arvailujen varassa. Jo ennalta osasimme odottaa, että taantuma näkyy tuloksissa. Nyt kuitenkin tiedämme, että useimmat yritykset ovat onnistuneet sopeutumaan tilanteeseen melko hyvin. Jättiromahdusta ei siis enää tarvitse pelätä.

Pahimpien pelkojen haihtuminen on näkynyt myös pörsseissä. Helsingin yleisindeksi on käyttäytynyt suhteellisen rauhallisesti viimeiset kolme kuukautta. Heinäkuussa päädyttiin lopulta 2,56 % nousuun. Oma osakesalkkuni menestyi heinäkuussa erinomaisesti ja sen arvo nousi peräti 8,5 %. Tästä saan kiittää salkkuni suurinta yritystä TeliaSoneraa, jonka tulos ylitti odotukset. Myös CapMan ja Orion ovat osoittautuneet hyviksi sijoituksiksi ainakin lyhyellä tähtäimellä.

Varallisuuteni arvo oli heinäkuun lopussa 29 913 euroa, eli lähes saman verran kuin edellisenä tarkasteluajankohtana kaksi kuukautta sitten. Vaikka sijoitukset ovat kehittyneet erinomaisesti, on henkilökohtainen kassavirtani ollut tavallista pidemmän lomailun takia pakkasella. Kolme ulkomailla vietettyä viikkoa eivät nekään aivan ilmaisia olleet, mutta nuo voi myös nähdä investointina. Kunnon fyysinen ja henkinen latautuminen, sekä ajatuksien hautominen maksaa vielä itsensä takaisin tavalla tai toisella.

Kesä-heinäkuussa salkussani tapahtui yksi muutos:

  • 10.6. käytin Spondan merkintäoikeudet ja merkitsin Spondan uusia osakkeita n. 800 eurolla

Elokuussa tavoitteenani on jälleen palata aktiivisemmin ostopuolelle, jos kassa vain riittää. Vaikka pörssien pohjilta on jo noustu, on markkinoilla silti valtava määrä edullisia osakkeita.

Varallisuuteni jakauma 31.7.2009.
Varallisuuteni jakauma 31.7.2009.

Sijoitusvarallisuuteni historiallinen kehitys.
Varallisuuteni historiallinen kehitys.

Kommentit